Как да си изберем входна врата?

Stara vhodna vrata

Как да си изберем входна врата?

Входната врата е важен фактор за поддържане на сигурност, както и за топло и шумоизолация на дома Ви. Изборът на нова входна врата е чудесен начин за актуализиране външният вид на Вашето жилище. Също така може да бъде голяма инвестиция в стойността на дома Ви. Ето някои съвети, които трябва да вземате под внимание, когато решите да смените старата си входна врата.

Стъпки при избор на интериорна врата

Избор на материал

Първото, което трябва да направим е да си изберем материал. За дългосрочна инвестиция изберете дървена врата. Те са класически и могат да осигурят луксозен вид на дома Ви. Има различни видове дървени врати, като например кухи или с твърда сърцевина. Кухите дървени врати осигуряват добър вид и то на ниска цена. Тези врати имат продължителност на живот от 20 до 30 години. За разлика от кухите, вратите с твърда сърцевина са пълни с комбиниран дървен материал. Те имат продължителност на живот от 30 до 100 години. Дървените врати обикновено са най- ефективният материал за входна врата. Следващият материал, на които може да се спрете, това е метал. Металните врати се предлагат в широка гама от цени. Обикновените метални врати са сред най- евтините видове врати, но те имат кратък живот. При влажни климатични условия обикновените метални врати могат да издържат от 5 до 7 години.

Stara vhodna vrata 2

Дизайн на вратата

На второ място трябва да си изберем дизайна на входната врата. Съществуват много модели врати, в различни стилове. Опитайте се да намерите този модел, който ще съответства на архитектурния стил на жилището Ви. Ако например домът Ви е ултрамодерен, то той ще изглежда най- добре с елегантна и модерна входна врата.

Цвят

След дизайна идва ред на цвета. Той трябва да е добре обмислен и съчетан със съществуващи цветове. Но ако харесвате по-екстравагантна визия изберете контрастен цвят, който да се отличава от останалите.

Изолация на вратата

За по-добра топло и шумоизолация изберете врата без прозорец.  Стъклото е слаб изолатор, а плътните врати са много по-ефективни в това отношение. Плътните врати осигуряват повече сигурност и уединение, отколкото вратите с прозорци.

Ако изберете входна врата с регулируем праг ще подобрите енергийната ефективност на Вашият дом. Регулируемият праг може да бъде повдигнат и така ще спре влизането на въздух под вратата. А това ще спомогне за спадане на разходите за отопление и охлаждане.

Когато вземете окончателно решение за смяна на входната си врата най-добрият съвет, който можем да Ви дадем е да си изберете най-добрият магазин, с най-много мостри и разнообразие от модели. Така ще добиете представа как точно ще изглежда вратата и дали е подходяща за дома Ви.

Сподели