Как да изберем интериорна врата?

Как да изберем интериорна врата

Как да изберем интериорна врата?

Красотата на жилището, избирайки подходящите интериорни врати, ще бъде най-важното допълнение към интериора за перфектната визия и стил на помещението. Подобно на боята по стените или первазите в помещението, често не са първото нещо, което забелязваме, но те определено ще добавят елегантен стил или пък модерен ефект. Често в повечето жилища, наемателите или самите собственици пренебрегват избора на правилните интериорни врати, което е доста голяма грешка. Интериорните врати са от изключителна важност за жилището. На първо място ще повишат цената на жилището при продажба. От друга страна изграждайки своя дом, изграждате уют и стил чрез интериорните врати.

Избор на интериорна врата по време на ремонт

Ако ремонтирате в момента жилището си или пък Ви е омръзнало от старите вътрешни врати врати, то тогава е моментът за промяна – нови интериорни врати за Вашия дом. Материалът, шумоизолацията, видът, цветът, посоката на отваряне, са малка част от нещата, които трябва да вземете под внимание. Отварянето на вратите може да бъде ляво или дясно, навътре или навън. Важно е съобразяването с посоката на отваряне и дали тя няма да пречи на мебелите или на друга врата.

204 Z 1

Дизайнерски или личен стил

Стилът на вратите за Вашето жилище определяте Вие, освен ако не сте се доверили на препоръките на дизайнер. Съчетаването и изборът на интериорни врати може да придаде чар, закачливост и хармония на интериора. Например при избора на врата за помещение (като дневна, хол или кухня) може да Ви помогне да обедините две помещения с портална врата. По този начин при отваряне на портала, ще виждате какво правят малчуганите в хола, докато Вие приготвяте вечерята. Важно нещо при избирането на интериорна врата за малко помещение, е да е изчистена или с елегантни орнаменти, в противен случай „голямата” врата ще превземе цялата стая и интериорът ще се изгуби. Важно правило е да съчетаете модела врата, с цветовете на помещенията.

Избирайки правилната интериорна врата за жилището си, Вие избирате вратата, за която всеки мечтае!

Сподели